Leuke tips voor jou als professional

Bekijk de online versie

de Bibliotheek Lek & IJssel
Nieuwsbrief Educatie 0-4 jaar
Januari 2020 | De Nationale Voorleesdagen

Ga naar onze website en bezoek de speciale pagina voor de Nationale Voorleesdagen

Openingstijden   |   Agenda   |   Catalogus   |   Contact

De Nationale Voorleesdagen komen eraan!

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt ze veel plezier. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er de Nationale Voorleesdagen.

Kijk wat er allemaal te doen is

Lesmateriaal

Bij onze drie favoriete peuterboeken uit de prentenboeken Top10 hebben we lesmateriaal verzameld.
  Bekijk onze tips

Op zoek naar leuke (knutsel)tips voor de Nationale Voorleesdagen?
  Kijk op onze Pinterest-pagina

Kom langs met de groep

Bijna alle peuters en kleuters bezoeken tijdens de NVD de bibliotheek. Heb jij nog geen afspraak gemaakt met jouw groep?
  Regel het meteen

Laat je inspireren

Hoe maak je eenvoudig een decor? Hoe betrek je de peuters en kleuters nog meer bij het verhaal? Zijn er ook passende liedjes? En wat doen we na het voorlezen?

Kijk snel naar het inspirerende filmpje

Mopperliedje

Stamp lekker mee, en kijk boos in het rond! Met dit liedje krijg je gegarandeerd alle peuters en kleuters aan het dansen tijdens de Nationale Voorleesdagen.

Zing meteen maar mee

Tips

• Wissel tijdens de Nationale voorleesdagen af qua voorlezer: misschien kan er wel een mama, papa, oma of opa komen voorlezen op de groep. Dat is gezellig!
  • Lees het voorleesboek tijdens deze dagen een aantal keer voor. Kinderen houden namelijk van herhaling en begrijpen het verhaal zo beter.

Kort

Wat vind je van deze e-mail?

Fb   Tw   Pin

de Bibliotheek Lek & IJssel