de Bibliotheek Z-O-U-T
 
 
 
 
Openingstijden   |   Agenda   |   Collectie   |   (Digi)Taal
 
 

Kom je ook? Van 25 januari tot en met 4 februari is het feest in de Bibliotheek Z-O-U-T! De Nationale Voorleesdagen bestaan dit jaar 20 jaar en dat vraagt om extra feestelijke voorleesactiviteiten. Bezoek de vrolijke voorstelling ‘Maximiliaan geeft een feestje’ door poppenspeler Jogchem Jalink op zondag 29 januari om 15.00 uur in De Binder in Leersum. Of kom op woensdag 1 februari om 15.00 uur naar het Voorleesfeest in (bijna) alle vestigingen. Je bent van harte welkom! Ook kun je tot en met 4 februari de fantastische peuter/kleuterquiz komen doen in de bieb. En ieder kind van 2 tot 6 jaar oud dat tijdens De Nationale Voorleesdagen (gratis) lid wordt van de Bibliotheek krijgt een voorleespopje cadeau. 

 

 
Meer over de Nationale Voorleesdagen   S
 
Maak alvast ruimte in je nieuwe agenda: er staat heel wat moois op het voorjaarsprogramma van de Cultuurhuizen Heuvelrug. Zo kun je op 18 februari in de Allemanswaard in Amerongen naar een sportcollege met Wim Kieft, op 25 maart naar een verfrissende vertolking van de Matthäus Passion in Cultuurhuis Pléiade in Doorn en op 26 mei naar de ‘absurde anti-talkshow’ van Ronald Snijders en Pieter Jouke in de Binder in Leersum. Wil je weten wat er nog meer speelt komend seizoen, bekijk dan het programma op de website of haal het programmaboekje voor voorjaar 2023 op in de Bibliotheek. 
 
Bekijk het programma   S
 
Begin het jaar goed en leer iets nieuws! Wist je dat je als lid van de Bibliotheek talloze interessante cursussen en trainingen gratis kunt volgen? Of je nu een eigen podcast wilt maken, wilt leren snellezen of beter wilt worden in Photoshop, met de online cursussen kan het allemaal. Gratis, op een moment dat het jou uitkomt. De cursussen worden aangeboden door Soofos en GoodHabitz. Er zijn cursussen over persoonlijke effectiviteit, communicatie, gezondheid, positieve psychologie, talen, digitale vaardigheden, social media en nog veel meer. Dus ook een cursus die bij jou past.
 
Bekijk het cursusaanbod   S
 
In het Cultuurhuis Pléiade in Doorn is op dit moment een expositie te zien met de kleurrijke kunstwerken van Lis Wulff. Deze Leersumse kunstenares brengt graag wat kleur in ieders leven. Haar inspiratie haalt Lis uit alledaagse gebeurtenissen, maar ook uit bijvoorbeeld de natuur, muziek of de zee. De expositie is georganiseerd door de Cultuurcoach Utrechtse Heuvelrug van de Bibliotheek Z-O-U-T en is te bezoeken tot en met 20 maart 2023 in het Cultuurhuis Pléiade aan het Kerkplein 2 te Doorn. 
 
Meer lezen   S
 

De Bibliotheek Z-O-U-T heeft zich aangesloten bij het Lokaal Klimaatakkoord van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug. Een doe-akkoord waarmee inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties afspreken samen te gaan werken om hun CO2-uitstoot terug te dringen én de energierekening omlaag te brengen. Zo zetten wij in de Bibliotheek de verwarming standaard op 19 graden, gaat na sluitingstijd alle verlichting uit en gaan de beeldschermen op spaarstand bij geen activiteit. We voeren stapsgewijs ledverlichting door in alle vestigingen en maken afspraken met leveranciers over transport, verpakking en recycling. Zo blijven we graag verduurzamen als organisatie. Op het platform Heuvelrugdoetmeer.nl worden ideeën en initiatieven gebundeld en kun je zelf ook een steentje bijdragen. 

 

 
Ga naar Heuvelrugdoetmeer.nl   S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw  
 
S