BiSC Utrecht
 
 
 
 
Nieuws   |   Diensten   |   Projecten   |   Over BiSC   |   Contact
 
 
 

Ben jij programmeur en laat je je graag inspireren door ervaringen en programmeurs van andere bibliotheken? Kom dan op 11 mei naar het SPN-evenement Programmeren voor de bieb.

 
Meld je hier aan   S
 
S
 
 

Het landelijke programma Digitaal Burgerschap is eind 2022 van start gegaan met de oproep aan alle bibliotheken om plannen in te dienen. Vanuit BiSC ondersteunen we de bibliotheken in ons werkgebied hierbij en we informeren je graag over de voortgang.  

 
Lees hier meer   S
 
S
 
 

Tijdens de Boekenweek zijn de uitzendingen van Eus’ Boekenclub weer gestart. Hiervoor worden onder meer tiktok-filmpjes gemaakt. Aan twee filmpjes werkt BiSC/Cubiss samen met de Bibliotheek Deventer mee.

 
Klik hier voor de beelden   S
 
S
 

Verbinden van publieke bronnen binnen een toegankelijk online platform om kennisdeling te bevorderen; zo luidt het gezamenlijke doel van de Bibliotheek Eemland, de NTR en BiSC. Vorig jaar zijn we de samenwerking aangegaan. Dit jaar zetten we de samenwerking voort.

 
Verder lezen   S
S
 

PLEK 3 is de plaats waar taal en talent samenkomen voor gemotiveerde en enthousiaste kinderen die een taalimpuls kunnen gebruiken. Dé plek naast school en thuis waar kinderen in groepjes van maximaal 15 kinderen ontdekkend leren. Iets voor jouw bibliotheek? 

 
Lees verder   S
S
 

De Impulsregelingen Masterplan basisvaardigheden voor BoekStart, de Bibliotheek op school po en de Bibliotheek op school vo zijn in januari aan bibliotheken toegekend.

 
Klik hier om verder te lezen!   S
S
 
 
Een Taalvriendelijke Bibliotheek verwelkomt en waardeert de variëteit aan culturen en alle talen en taalvarianten die gesproken worden in haar werkgebied. Hoe word – en blijf – je een Taalvriendelijke Bibliotheek?
 
Lees verder   S
 
S
Rondje Nieuws po en vo/mbo
 Wist jij al dat BiSC, naast deze algemene nieuwsbrief, ook een specifieke nieuwsbrief heeft voor specialisten primair onderwijs én voortgezet onderwijs?

 
Klik hier om verder te lezen!   S
Diversiteit in kinderboeken
 

Prinses Arabella, wie kent haar niet? De boeken over het bijzondere prinsesje met haar sterke wil staan in alle bibliotheken. En nu heeft ze zelfs haar eigen tentoonstelling.

 
Lees hier verder   S
S
 

Vanaf 24 maart wordt tijdens de Media Ukkie Dagen een week lang in het hele land aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. Dit jaar is het thema ‘Balans: bewegen met media’.  

 
Klik hier voor meer informatie   S
S
 
 

Tot 21 april 2023 kunnen gemeenten zich aanmelden voor de volgende fase van het project Gemeentelijke Gezinsaanpak Geletterdheid. Geef als bibliotheek aan welke rol je voor de gemeente in de uitrolfase kunt spelen.  

 
Lees verder  
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
tw   insta
 
S