Cultuurhuizen Heuvelrug
 
 
 
 
Programmaoverzicht   |   Kaartverkoop   |   Contact
 
S

De Bibliotheek Z-O-U-T organiseert op dinsdagavond 23 maart vanaf 20:00 uur samen met Boekhandel Baas, The Readshop Doorn en Boekhandel Boek & Koek een online 'meet & greet' met schrijver, journalist en columnist Philip Dröge. Je hoeft hiervoor de deur niet uit; je kunt de avond gewoon thuis op de bank of aan de keukentafel bijwonen.

Deelname via Zoom is gratis, wel kun je vrijwillig een donatie overmaken.

Lees alles over deze avond   S
S
 

De Boekenweek is weliswaar verplaatst naar de zomer, toch willen de boekhandels en de Bibliotheek Z-O-U-T het boek én het lezen vieren. Vandaar deze online 'meet & greet' met Philip Dröge.

Over Philip Dröge
Philips (Groningen, 1967) is een ‘volbloed Indo’: 80% Europees, 9,5% Indonesisch, 9,5% Chinees en 1% Papoea. Een ‘volbloed Indo’ zoals ze maar op één plek ter wereld gemaakt werden: Batavia, oftewel het huidige Jakarta. In het zojuist verschenen boek Moederstad reist hij af naar Jakarta, op zoek naar sporen van zijn voorouders die in de 17e eeuw naar Batavia kwamen. Via verhalen van verre familieleden – van een slaafgemaakte uit Soembawa tot aan een moordlustige Duitse soldaat – vertelt Dröge de bijzondere geschiedenis van wat hij de mooiste stad die Nederland nooit heeft gehad’ noemt.

Dröge neemt ons deze avond mee in zijn zoektocht.

’Philip Dröge is het type verteller dat men zich als leraar geschiedenis zou wensen. De brede blik, meeslepende verhalen, elk lesuur weer feest.’ ****NRC

 

Meld je direct aan   S
Voorwoord door Wim Hazeu, biograaf van Simon Vestdijk
 
’In het ‘voorwoord’ van deze avond eren wij de schrijver Simon Vestdijk.

Vijftig jaar geleden -23 maart 1971- is Simon Vestdijk overleden. Daarom is 2021 uitgeroepen tot Vestdijkjaar. Biograaf Wim Hazeu gaat in op het werk van Vestdijk en de betekenis hiervan voor nu. Wie kent en leest nog de boeken ‘Ivoren wachters’ of ‘Kind tussen vier vrouwen’?
S
 

Alweer veel te lang kunnen we als Cultuuhuizen Heuvelrug niet live van ons laten horen. Om dit gemis iets te verzachten een cadeautje: op vrijdag 26 maart om 19:30 uur streamen we vanuit Cultuurhuis Pléiade Doorn twee optredens, namelijk van Klaas Prins en Van Piekeren trio. Een absolute topavond vol met muziek en humor. Geniet ze!

Livestream   S
 

De mannen van Van Piekeren zijn de vaandeldragers van de betere Nederlandstalige popmuziek. Jan van Piekeren is zanger, woordkunstenaar, geboren performer en verhalenverteller. Met zijn muzikale broeders gitarist/componist Johan Fransen en accordeonist/fluitist Bruno Rombouts is ieder optreden een belevenis. Sappige verhalen en snelle, bij vlagen absurde humor worden afgewisseld met prachtige liedjes, met een glansrol voor de doorleefde stem en doordachte teksten van voorman Jan van Piekeren.

 

Met zijn energieke humor en absurde wendingen verrast Klaas Prins zijn publiek. Ontwapenend, muzikaal en verhalend, maar altijd onvoorspelbaar. Klaas stond in 2016 in de finale van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival en hij won de publieksprijs op het Leeuwarder Cabaret Festival. Verder heeft Klaas aan verschillende televisieprogramma’s gewerkt (First Dates, Beste Kijkers en Ranking the Stars), was hij te zien in Hufterproef (NPO3) en was hij de vaste presentator van Humor TV. 

 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw  
 
S