Welkom bij de nieuwe nieuwsbrief!
 
Vakantie vol Cultuur
Van 24 december t/m 8 januari organiseert Heuvelrug JONG weer de kerstvakantie vol cultuur. Voor een paar euro kunnen deelnemers tussen de 4 en 20 jaar meedoen aan een leuke workshop, gegeven door lokale kunstenaars! Er zijn workshops op locatie en online, en activiteiten die je thuis op jouw moment kunt doen.
Meer informatie en tickets via heuvelrugjong.nl. Schrijf je snel in, vol = vol!
 
Naar de website!   S
 
 
 
Zet ze vast in je agenda, het volgende Cultuurcafé en Gluren op de Heuvelrug 2023. Het thema voor het Cultuurcafé op 23 januari is poëzie, want deze vindt plaats aan de vooravond van de poëzieweek. Het wordt zeker niet saai, want we gaan futuristisch cultuurmaken met robots! En dit is natuurlijk het moment om jouw plannen voor het nieuwe jaar te bespreken met het lokale cultuurnetwerk. Geef je vast op of je erbij bent? Woensdagavond 25 januari, bibliotheek Driebergen. Uiteraard gratis.
 
Ik ben erbij!   S
 
Zoals jullie misschien al gemerkt hebben heeft de gemeente een concept opgesteld voor de nieuwe cultuurnota. Wil je deze lezen en de raadvergaderingen hierover beluisteren? Kijk dan op de website en raadsagenda van de gemeente.
 
Lees meer   S
 
Via de website van de gemeente zijn verschillende subsidies aan te vragen voor culturele activiteiten. Wil je ook naar externe fondsen kijken? Klik dan hier of neem contact op met Annelou Evelein annelou@xs4all.nl
 
Bekijk de gemeentelijke subsidies   S
 
Herinnering: tot 25 januari kun je activiteiten aanmelden op www.sjorssportief.nl. De gemeente Utrechtse Heuvelrug gaat in het nieuwe jaar weer van start met het Sjors Sportief & Sjors Creatief programma. Dit is een project waarbij alle basisschoolleerlingen de mogelijkheid krijgen om op laagdrempelige wijze kennis te maken met alle sporten en creatieve activiteiten binnen de gemeente.
 
Meer weten?   S
 
 

is er de participatieregeling. Deze regeling vergoedt tot € 250,00 pp (en € 125,- voor kinderen) voor kunst en cultuuractiviteiten, voor sport, bibliotheek etc. De regeling loopt via de RDWI  ZEIST en kent toe tot 120% van de bijstandsnorm. Via het Sociaal Dorpsteam kan men in aanmerking komen voor deze regeling.

 
Lees meer   S
 

is er het Jeugfonds Sport & Cultuur. In Nederland groeien gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. Zij kunnen niet op voetbal, streetdance, judo, zwemles of muziekles. Deze kinderen sporten en spelen vaak alleen. Het Jeugfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld voor deze kinderen en jongeren. 

 
Lees meer   S
 
 
 
 
 
 
 
Wat doet de Bibliotheek ZOUT nou eigenlijk op het gebied van Cultuur? Neem hier een kijkje behind the scenes!
 

Ik ben er even tussenuit en zie je graag weer in het nieuwe jaar, fijne feestdagen!
In de tussentijd op zoek naar meer activiteiten om te doen? Of wil je zelf een activiteit melden? Kijk ook eens op de uit-agenda van Op de Heuvelrug!
En ben je al geabonneerd op de Nieuwsbrief van Cultuurhuizen Heuvelrug voor de leukste theatervoorstellingen en lezingen bij jou in de buurt?

 
Ik wil meer cultuur!   S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw  
 
S